Mi a mixerek és a pumpák szerepe?

A transzportbeton szállítása és pumpálása összetett folyamat, amelynek során a friss betont a keverőüzemektől a kívánt helyszínre szállítják, majd megfelelő eszközök segítségével a kívánt helyre pumpálják. Az alábbiakban részletezzük a folyamatot:

1. Transzportbeton Elkészítése:

  • A transzportbeton előállítása a keverőüzemekben történik, ahol a megfelelő arányban keverik össze a cementet, kavicsot, homokot és vizet a friss beton elkészítése érdekében.

2. Betonszállító Kamionok (Mixerek/Pumixek):

  • A friss betont speciális betonkeverők, vagyis betonszállító kamionok szállítják a keverőüzemektől az építési helyszínre.
  • A betonszállító kamionok hengeres dobbal rendelkeznek, amely folyamatosan forog, hogy megakadályozza a beton összeállását.

3. Érkezés az Építési Helyszínre:

  • Amikor a kamionok megérkeznek az építési helyszínre, a beton még mindig friss és alkalmazkodóképes.

4. Tömörítő és Terítő Gépek:

  • A beton szétterítése és egyenletes elosztása érdekében használnak tömörítő és terítő gépeket. Ezek segítenek biztosítani, hogy a beton egyenletes vastagságú legyen és megfelelően tapadjon a különböző felületekhez.

5. Betonpumpák:

  • A magasabb vagy nehezen megközelíthető helyekre történő betoneljuttatás során használnak betonpumpákat. Ezek a gépek képesek a betont szivattyúzni és vezetni a kívánt területre.
  • A betonpumpa rendszerint tartalmaz egy hosszú csövet, amelyen keresztül a betont pumpálják a kívánt területre a gém hosszától függően akár 32m-re a mixertől.

6. Szivattyúzás és Elhelyezés:

  • A betonpumpával a betont a megfelelő helyre szivattyúzzák, például magas épületek falaira vagy nehezen megközelíthető területekre.
  • A pumpálási folyamat során a beton folyékonyabbá válik, ami lehetővé teszi a könnyebb mozgatást és elhelyezést.

7. Befejezés és Következő Lépések:

  • Miután a beton elérte a kívánt területet, a kivitelezők befejezik a kialakítást és az esetleges további szükséges munkálatokat, például a kötés utáni betoncsiszolást és dilettáció készítést.

A transzportbeton szállítása és pumpálása segít abban, hogy a betont hatékonyan és pontosan eljuttassák azokra a területekre, ahol szükséges. Ezáltal optimalizálja az építési folyamatot és lehetővé teszi a projekt különböző szakaszainak hatékony végrehajtását.

Hajdúszoboszlón és környékén a Nord-Point Építőanyag Kft. adja a legjobb árat!

Mennyiségi kedvezményért érdeklődjön kollégáinknál!

Árajánlatot kérek! Kapacitásaink

Egyéb kérdése van?

Keressen minket bizalommal!

Partnereink

To top